31-12-06

Nieuwe valutaregels spaarboekjes

 

Vergelijk alle spaarboekjes op spaargids.be

Artikel overgenomen uit spaargids.be

Vanaf 1 januari nieuwe valutaregels voor spaarboekjes

dinsdag, 26 december 2006
Image In maart 2007 heeft de regering beslist om een nieuwe regeling op te
leggen in verband met de zogenaamde 'valutadag' van spaarboekjes.

Vanaf 1 januari 2007 wordt de valutadag bij spaarboekjes wettelijk gereglementeerd zowel voor de toekenning van de basisrente als voor de aangroei- en getrouwheidspremies.  De reglementering heeft betrekking op stortingen en opvragingen.
 
Concreet houdt de maatregel in dat vanaf 1 januari 2007 de rente op spaargeld zal ingaan van de dag dat een bedrag wordt gestort tot het geld wordt afgehaald.

Copyright 2006 spaargids.be

 

Vergelijk alle spaarboekjes op spaargids.be

28-12-06

Spaarboekjes: Recordbank winterspaaractie brengt champagne

Wie klopt uw bank? Vergelijk intresten op spaargids.be

Artikel overgenomen uit spaargids.be

zaterdag, 23 december 2006
Recordbank viert het nieuwe jaar met een verhoogde aangroeipremie en daarbovenop champagne voor de intensieve spaarder.

Record bank organiseert een promotiecampagne om sparen tijdens de periode van 18 december 2006 tot en met 28 februari 2007 aan te moedigen. De campagne bestaat uit een tarief-actie en een cadeau-actie en heeft betrekking op de spaarrekening, de beleggersrekening en de Young@Record spaarrekening.

De tarief-actieDe aangroeipremie wordt verhoogd naar 2%.De basisrente en getrouwheidspremie wijzigen niet.

 
De verhoogde aangroeipremie geldt van 18 december 2006 tot en met 28 februari 2007. De aangroeipremie is verworven voor elke storting, gedaan tijdens de actieperiode, die gedurende 6 maanden (vanaf de ingang van de valutadatum) ononderbroken op de rekening blijft. De aangroei op de spaarrekeningen van een klant moet een reële aangroei van het kapitaal inhouden tijdens de periode van 18 december 2006 tot en met 28 februari 2007.
De cadeau-actie
De nettoaangroei bepaalt het cadeau volgens een schijvensysteem. Er is tot maximaal 6 champagneglazen + 6 flessen champagne + 1 ijsemmer te winnen.
 
Op vlak van de tarief-actie merken we na vergelijken met de spaargids beste keus voor lange termijn sparen (> 6maand) dat Recordbank slecht scoort. OBK bank biedt momenteel namelijk 2% + 2%.
Conclusie: De spaargids.be beste keus heeft dezelfde aangroeipremie maar een hogere basisrente

 

Overzicht van alle rentevoeten op spaarrekeningen via spaargids.be

27-12-06

Europabank spaaractie met verhoogde aangroeipremie

Overzicht van alle spaarrekeningen via http://www.spaargids.be

Artikel overgenomen uit spaargids. be

zaterdag, 23 december 2006

Europabank lanceert een eindejaars spaaractie op het spaarboekje. De aangroeipremie wordt tijdelijk opgetrokken.
 
Meestal vindt Europabank het niet nodig om de rentetarieven op de website te plaatsen. Maar voor deze promotie wordt blijkbaar toch een uitzondering gemaakt. Iedereen heeft baat bij meer transparantie en we hopen dat Europabank dit goede voornemen volhoudt.

Tussen 15 december 2006 en 15 januari 2007 krijgt u een verhoogde aangroeipremie van 2 % bovenop uw basisinterest van 1,5 % op een spaarboekje bij de Europabank. Deze aangroeipremie wordt gegarandeerd voor 1 jaar indien de aangroei ook daadwerkelijk 1 jaar op het spaarboekje blijft staan.

In vergelijking met onze beste keus voor lange termijn sparen (> 6maand) komt Europabank als niet interessant naar voor. OBK bank biedt momenteel namelijk 2% + 2%.
  Conclusie: laat u niet verleiden, er is beter op de markt

   

  Vergelijken alle Belgische spaarrekeningen op http://www.spaargids.be

  26-12-06

  Ethias verhoogt tijdelijk aangroeipremie

  Een overzicht van alle spaarinteresten in België via www.spaargids.Be

  Ethias verhoogt tijdelijk aangroeipremie

  zaterdag, 23 december 2006
  Ook Ethias komt met zijn eindejaarspromotie. Voor stortingen tussen 1 januari 2007 en 31 maart 2007 wordt de aangroeipremie verhoogd.

   
  Ethias verhoogt de aangroeipremie van 0,01% naar 0,85% voor stortingen tussen 1 januari 2007 en 31 maart 2007. De aangroeipremie wordt toegekend voor de stortingen die gedurende zes opeenvolgende maanden (dag op dag) op de spaarrekening behouden blijven.

  De basisrente blijft onveranderd op 2,40%
  De aangroeipremie blijft onveranderd op 0,01%

  Met deze verhoogde aangroeipremie komt de totale interest voor nieuwe stortingen op 3,25% voor 6 maand (percentage op jaarbasis). 

  De Ethias promotie doet het minder goed dan onze beste keus voor korte termijn sparen (Finansbank geeft momenteel een basisrente geeft van 3,30%).
   
  Ook in vergelijking met onze beste keus voor lange termijn sparen (> 6maand) doet Ethias het slecht. OBK bank biedt momenteel namelijk 2% + 2%.

  Conclusie: een spaarpromotie om snel te vergeten

   

  Vergelijken van de spaarrentes via www.spaargids.Be

  23-12-06

  KBC verhoogt aangroeipremie

   

  Bekijk intresten van spaarboekjes op spaargids.be

   

  België, vrijdag 22 december 2006

  De eerste grootbank komt in beweging. KBC mikt op de eindejaarspremie van vele spaarders en verhoogt de aangroeipremie op het spaarboekje voor stortingen in januari 2007.

  Spaarders die in januari 2007 geld storten op hun KBC-Spaarrekening, krijgen bovenop de basisrente van 1,50% een tijdelijk verhoogde aangroeipremie van 2% in plaats van 0,5%.

  De actie geldt voor nieuwe bedragen die zorgen voor een daadwerkelijke
  nettoaangroei op spaarrekeningen tijdens de actieperiode. De verhoogde aangroeipremie is verworven wanneer de gespaarde bedragen gedurende zes opeenvolgende maanden op de spaarrekening blijven staan.

  De basisrente blijft onveranderd op 1,50%.
  De getrouwheidspremie blijft ongewijzigd op 0,50%

  Met deze actie dingt KBC naar de gunst van de spaarder die zijn eindejaarspremie krijgt. Maar of dit voldoende zal zijn is nog maar de vraag. De actie van KBC is zeker niet de beste actie van het moment. De spaargids beste keus voor lange termijn sparen (> 6 maand) is duidelijk interessanter: OBK bank geeft 0,5% meer interest voor 6 maand.

   

  Overzicht van intresten via spaargids.be

  21:17 Gepost door spaargids.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kbc, sparen, aangroeipremie, tijdelijk, intrest, rentestand |  Facebook |

  17-12-06

  Argenta lanceert nieuwe spaarrekening

  Copyright 2006 Spaargids.be

   

  zondag, 10 december 2006

  Image
  Sinds begin deze maand heeft Argenta er een nieuwe spaarformule bij. De Groeirekening is de eerste spaarrekening van Argenta met hoge aangroeipremie.

  Sinds 1 december kan u bij Argenta sparen via de nieuwe Groeirekening formule. Opvallend is de hoge aangroeipremie. Het is de eerste maal dat Argenta een spaarformule lanceert waarbij gebruik gemaakt wordt van een aangroeipremie.

  De basisrente bedraagt 1,60%.
  De aangroeipremie bedraagt 2,00%.
  De getrouwheidspremie bedraag 0,50%.

  Deze Groeirekening moet nieuwe spaarders lokken naar Argenta. Of dit zal lukken is nogal de vraag want momenteel zijn er interessantere voorwaarden voor lange termijn sparen (OBK bank biedt momenteel de hoogste intrest).
   
  Vergelijken spaarboekjes kan via http://www.spaargids.be
   
  Copyright 2006 Spaargids.be

  21:43 Gepost door spaargids.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: argenta, sparen, spaarrekening, basisrente, aangroeipremie |  Facebook |

  05-12-06

   

  OBK bank komt met een promotie op het swing deposito spaarboekje. Dit wordt meteen de spaargids.be beste keus voor de lange termijn spaarder.

  OBK bank brengt een hoge aangroeipremie van 2% bovenop de basisintrest van 2%. Dit tarief is van kracht voor elke netto aangroei op de OBK swing deposito spaarrekening tussen  1/12/2006 en 31/01/2006. Laat deze netto aangroei van uw spaargeld zes maanden onafgebroken op uw rekening staan en u kan genieten van de verhoogde aangroeipremie van 2%.  Dit komt op een netto intrest van 2%+2% of dus 4% rente gedurende 6 maand.
   
  Na 6 maand valt u terug op de getrouwheidspremie die duidelijk lager is (momenteel 0,6%). Na 6 maand valt u dus terug op een rente van 2% + 0,6% en wordt het swing deposito spaarboekje minder interessant. Na 6 maand kan u het geld beter verplaatsen naar onze nieuwe spaargids beste keus spaarrekening. Let evenwel op dat u de swing deposito spaarrekening niet afsluit voor 31/07/2006: indien de rekening toch vervroegd wordt afgesloten na de periode van de aangroeipremie, dan vervalt het recht op de verhoogde aangroeipremie en wordt de gewone aangroeipremie toegekend.

  De OBK swing deposito geeft de hoogste rentes op het spaarboekje en wordt meteen de spaargids.be beste keus voor lange termijn sparen.

  Overzicht van alle spaarrentes op http://www.spaargids.be