05-05-07

Recordwinst grootbanken, klanten blijven in de kou

ARTIKEL UIT SPAARGIDS.BE

Recordwinst voor Belgische grootbanken, klanten blijven in de kou staan
vrijdag, 09 maart 2007
De Belgische grootbanken Dexia, Fortis, KBC en ING hebben in 2006 samen een recordwinst van 11,5 miljard Euro behaald. Dit is vier maal meer dan een jaar eerder. Dit astronomisch bedrag staat in schril contrast met de belachelijk lage rentes die deze banken op hun spaarboekjes geven.

Ook de redactie van het VTM nieuws stelt deze situatie aan de kaak. 

Ing Gebouw
Ing bank boekt recordwinst

Laten we de feiten eens op een rijtje zetten: een trouwe klant met een spaarrekening bij KBC, Fortis, ING of Dexia krijgt een basisrente van 1,5%. Op een bedrag van 10.000€ komt dit overeen met 150€ interest per jaar. Bij DHB bank krijgt u een basisrente van 3,4%. Dit geeft voor datzelfde bedrag een jaarlijkse interestvergoeding van 340€. Dit is maar liefst 120% meer.

Bent u ook zo'n loyale klant van een grootbank? Een vertrouwensrelatie met uw bankier is inderdaad zeer belangrijk. Maar tegelijk heeft u het recht uw winst te maximaliseren. Open daarom een tweede spaarrekening bij een internetbank en communiceer dit naar u vertrouwde bankier. Hij zal uw eerlijkheid op prijs stellen en zijn dienstverlening zal er enkel op verbeteren.

Voor een overzicht van de rentes op alle spaarboekjes kan u steeds terecht bij spaargids.be

 

Copyright 2007 spaargids.be

09:00 Gepost door spaargids.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: winst, grootbanken, groobank |  Facebook |

Commentaren

Zie voor de hoogste spaarrentes in Nederland:

Gepost door: huntelaar | 16-10-08

De commentaren zijn gesloten.