31-05-07

 Gratis opzeggen spaarrekening

Vergelijk sparen in België op spaargids.be

Gratis opzeggen zicht- en spaarrekening

zaterdag 24 maart 2007
Wie een zicht- of spaarrekening wil afsluiten, kan dat gratis doen. Bovendien betaalt de bank de kosten terug die de consument op jaarbasis heeft betaald. Sluit je bijvoorbeeld in maart een rekening af, dan betaalt de bank negen twaalfden terug. Deze maatregel werd in een voorontwerp van wet gegoten en is goedgekeurd door de Ministerraad. ‘Consumenten zullen dan gratis kunnen veranderen van bank’, zegt minister Freya Van den Bossche op 23 januari 2007 op haar website.

In februari 2004 sloot minister Freya Van den Bossche met de Belgische Vereniging van Banken een herenakkoord. Doel was om consumenten toe te laten steeds te prijs van een product te kennen, zodat ze de verschillende producten kunnen vergelijken en uiteindelijk een keuze maken. Bovendien betekende het herenakkoord een belangrijke stap in de richting van een optimale dienstverlening en betere mobiliteit van de klanten. In het kader van deze basisprincipes werd in het herenakkoord een aantal beslissingen genomen. Zo had iedere klant voortaan recht op 24 gratis geldopnemingen per jaar en kwam er een tariefsimulator.

Dit herenakkoord blijft geldig. Maar nu wordt met een wettelijk initiatief, de mobiliteit van consumenten verder versterkt. Mensen zullen gratis hun zicht- of spaarrekening sluiten. De bank mag daarvoor geen extra kost aanrekenen en betaalt bovendien de kosten terug die de consument op jaarbasis heeft betaald. Sluit je bijvoorbeeld in maart een rekening af, dan betaalt de bank negen twaalfden terug.

Deze maatregel laat toe dat veranderen van bank de consument niets mag kosten. En dat is een goede zaak, want het beantwoordt aan een belangrijk principe van het herenakkoord, namelijk een verhoogde mobiliteit tussen de banken stimuleren. De wet wordt nu voor goedkeuring voorgelegd aan het Parlement.

Tekst na kleine aanpassingen overgenomen uit freyaweb.be

 

Beste condities op spaarboekjes via spaargids.be

22:26 Gepost door spaargids.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: basisrente, opzeggen, zichtrekening, spaarrekening |  Facebook |

18-05-07

Rabobank hoogste rente

De hoogste basisrentes via spaargids.be

 

Rabobank verhoogt basisrente
maandag, 19 maart 2007
Rabobank verhoogt vanaf 19 maart de basisrente op de spaarrekening. De rabobank spaarrekening schopt het tot de spaargids.be beste keus voor korte termijn sparen.

Gaat er een nieuwe ronde van renteverhogingen van start?

Rabobank komt alvast met een verhoging van de basisrente op het spaarboekje.

De nieuwe basisrente is 3,4% (voorheen 3,3%).

De aangroeipremie blijft onveranderd op 0,01%

De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 0,01%

De Recordbank promotie met 4% basisrente doet nog altijd beter. Maar de toetredingsvoorwaarden van Recordbank zijn nogal streng. Voor al wie hiervoor niet in aanmerking komt is de Rabobank spaarboek (samen met DHB bank) de nieuwe beste keus voor korte termijn sparen.

Copyright 2007 spaargids.be

 

Artikel overgenomen uit spaargids.be

11:52 Gepost door spaargids.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: rabobank, hoogste, interest, bank, spaarboekje, vergelijk |  Facebook |

15-05-07

Landbouwkrediet promotie afgelopen

Onderstaand artikel is overgenomen uit spaargids.be

 

Landbouwkrediet optirend plus promotie afgelopen

zondag, 18 maart 2007
Sinds 16/03/07 heeft het Landbouwkrediet de aangroeipremie verlaagd op het Optirend Plus Boekje.

De promotie op het optirend plus spaarboekje van Landbouwkrediet is afgelopen. Daardoor gaat de aangroeipremie naar omlaag.

Dit zijn de nieuwe rentetarieven:

De basisrente blijft onveranderd op 1,50%.

De aangroeipremie daalt naar 0,9% (voorheen 2%)

De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 0,9%.

Deze rentes zijn zeker niet de hoogste rentes op de markt. Voor een overzicht van de hoogste rentes op de Belgische spaarrekeningen kan u hier klikken.

Copyright 2007 spaargids.be

 

Alle rentevoeten op spaarboekjes via spaargids.be

19:42 Gepost door spaargids.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: landbouwkrediet, optirend, spaarboekje, hoogste, vergelijk, sparen |  Facebook |

05-05-07

Recordwinst grootbanken, klanten blijven in de kou

ARTIKEL UIT SPAARGIDS.BE

Recordwinst voor Belgische grootbanken, klanten blijven in de kou staan
vrijdag, 09 maart 2007
De Belgische grootbanken Dexia, Fortis, KBC en ING hebben in 2006 samen een recordwinst van 11,5 miljard Euro behaald. Dit is vier maal meer dan een jaar eerder. Dit astronomisch bedrag staat in schril contrast met de belachelijk lage rentes die deze banken op hun spaarboekjes geven.

Ook de redactie van het VTM nieuws stelt deze situatie aan de kaak. 

Ing Gebouw
Ing bank boekt recordwinst

Laten we de feiten eens op een rijtje zetten: een trouwe klant met een spaarrekening bij KBC, Fortis, ING of Dexia krijgt een basisrente van 1,5%. Op een bedrag van 10.000€ komt dit overeen met 150€ interest per jaar. Bij DHB bank krijgt u een basisrente van 3,4%. Dit geeft voor datzelfde bedrag een jaarlijkse interestvergoeding van 340€. Dit is maar liefst 120% meer.

Bent u ook zo'n loyale klant van een grootbank? Een vertrouwensrelatie met uw bankier is inderdaad zeer belangrijk. Maar tegelijk heeft u het recht uw winst te maximaliseren. Open daarom een tweede spaarrekening bij een internetbank en communiceer dit naar u vertrouwde bankier. Hij zal uw eerlijkheid op prijs stellen en zijn dienstverlening zal er enkel op verbeteren.

Voor een overzicht van de rentes op alle spaarboekjes kan u steeds terecht bij spaargids.be

 

Copyright 2007 spaargids.be

09:00 Gepost door spaargids.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: winst, grootbanken, groobank |  Facebook |